divendres, 1 de juny del 2012

Vivancos IV, la demagògia al poder.


El passat dimarts 29 de maig els assistents a la Sala Gomis d’Ontinyent van poder gaudir de la implacable oratòria de Mariano Vivancos, el ja exdirector general de l’Agència Valenciana i Prospectiva de la Conselleria d’Educació, tot un as en la màniga que ens tenien preparats els assessors de la Generalitat per seduir l’auditori ontinyentí.


Com bé sabeu, l’acte en el qual participava aquest personatge formava part de la campanya “Responem” de la Generalitat, un autèntic tour pepero per desenes de pobles i ciutats del País Valencià amb el qual alguns talibans com este santet han tractat durant les últimes setmanes d’alliçonar, encara més, els seus fidels més acèrrims sobre la necessitat d’acceptar les retallades i altres mesures que el Consell i el govern de Rajoy estan duent a terme amb l’excusa de la crisi.

L’estratègia dels populars per a aquesta campanya era fàcil: “Anem pels pobles, toquem als peperos per telèfono a que vinguen a plenar la sala, els fem una xarraeta com si foren tontos i si això muntem una paella. Si ix algun tocapilotes diem que moatros no tenim culpa de res, la culpa de tot la té Zapatero”En poques paraules el que porten fent durant anys amb les peperomanis, presentacions de projectes i informatius de Canal 9. El que no sabien és que la cosa se’ls podria complicar en el rigorós directe ontinyentí, i que si se'ls ha complicat! El nostre amic Vivancos ha sigut un autèntic kamikaze! S’ha immolat ell soletes per la glòria de Cotino!

Els que no poguérem acudir a tan memorable cita podem encara delectar-nos de les bones arts del senyor Vivancos (no confondre amb el de la peli del Woyming) gràcies al canal Anmorsigol. En els diversos vídeos que hi ha penjats les perles de l’exdirector es compten a grapats!


Analitzant el seu discurs el primer que no sorprèn és el seu tracte infantil als assistents. Paradigmàtic del que estem dient resulta l’inici de la seua intervenció (vídeo 4/4, minut0:40): “el gobierno valenciano está haciendo una labor didáctica en relación a todas la medidas importantes de ajuste que se han adoptado en los ultimos meses”. Excel·lent! L’exdirector enceta la seua classe magistral situant el govern valencià, i indirectament a ell mateix, com a “professor” davant d’un públic “alumne” al qual pretén instruir: “labor didáctica”. La poca vergonya de dir açò un alt càrrec d’un dels governs rapinyaires i incompetents que ens han portat a la ruïna, i que ara es creu amb la virtut d’anar donant lliçons de com s’han de fer les coses, s’exemplifica amb el somriure burlesc que se li dibuixa a la cara mentre s’espolsa aquestes paraules.
La intervenció continua fins que algunes rialles l’interrompen: “el punto de partida todos lo conocemos, han sido 8 años de gobiernos irresponsables que nos han llevado a una situación catastrófica a nivel nacional”. Argument número 1: “Zapatero és el dimoni, la Generalitat semos el Santo Job”. S'enrecordeu de Camps?




Tot i la indignació d’un dels assistents, que sembla veure’s obligat moralment a deixar la sala, l’exdirector continua tractant com a “monyicots” als que s’hi queden, i diu: la Comunidad Valenciana es como una familia que ha tenido en los últimos tiempos una merma muy considerable de ingresos”. I continua: “vamos a poder ver en breve los resultados de ese esfuerço col·lectivo que estamos reclamando”. De categoria, però si els resultats de tot plegat ja els estem veient: la prima de risc pels aires, l’estat espanyol a punt de ser intervingut, una de les comunitats més endeutades, amb més atur… Bancaixa? Bankia? Qui ha dit Bankia? “Ese no es el tema del debate” “respon” Vivancos.

Les respostes del “Responem” són totes per exculpar el govern de la Generalitat; les intervencions dels assistents tocacollons són demagògia, discurs ideològic. Un alumne d’ESO (vegeu el vídeo 1/4) li pega un autèntic repàs argumental sobre, entre d’altres, la situació precària de l’educació pública a causa del malbaratament dels nostres diners i el tio li contesta que els grans esdeveniments no han costat ni el 0% de les inversions de la Generalitat. Veges tu d’on ha eixit tot el deute i tots els sobrecostos! Lina Insa només s’enrecorda del paper del vàter...


Com es pot veure si per Vivancos fóra eliminaria l’escola pública:
“Digo yo que tan pública es la concertada como la pública”. És ací quan li agafa el calentón i sense poder evitar-ho solta el masclet que políticament el rebenta: "frenamos a algunos talibanes que estan en algunos centros introduciendo una ideología que no es la que queremos para nuestros hijos". (4/4, minut 5).

Després de tot açò però, ara sí que han sigut hàbils els assessors de la Generalitat, abans que el tema se'ls anara de les mans el Consell ha destituit a aquest impresentable que presumeix d'una alta formació precisament en el moment en què es veu incapaç de respondre a un treballador mileurista que li pregunta perquè no retallen els sous i luxes dels polítics (vegeu d'on ix este figura). Poc tardaran a enxufar-lo en alguna empresa privada d'algun amiguet. I encara tindran la cara de dir que actuen amb contundència contra els actes de terrorisme.

En pròximes edicions, més canya al mono. La Generalitat és una mina.



2 comentaris:

  1. Genial!!!!!!.Una llàstima que gent com vosaltres els que redacteu Lo obscur no ocupàreu càrrecs de decisió i substiuíreu aquesta colla d'arribistes i mediocrtes que ens estan matant les il.lusions!! Gràcies!11

    ResponElimina
  2. Bona, ens has aclarit més dubte que Vivancos. Aquest és el quart ridícul del PP al poble, a veure quants més està disposada Lina a passar.

    ResponElimina