dijous, 13 de setembre del 2012

El PIB de Chipre

La Caspa mediàtica s'ha posat les botes amb la demostració de força de l'independentisme català, i aprofiten per a fer l'enèsima campanya anticatalanista, que tants diaris ven a la metòpoli imperial.
Si us fixeu amb l'anunci de baix voreu els que els fa falta a estos.
El titolar és magnífic, els catalans tindràn la renta de Xipre, aquella subdesenvolupada i conflictiva illa del mediterrani. És un comentari magnífic per a les barres de bar i les cues de verdurería, però un parell de recerques a google deixen en ridícul a la redacció del ABC.
Anem per parts, en primer lloc la referència a Xipre és com el "España no es uganda" de Rajoy. El PIB per càpita  de Xipre al 2011 era de 20.600 euros, mentre el d'Espanya era de 23.300 euros. No estàn gaire lluny no? 

Ara mirem quin és el PIB de Catalunya; 27.430 euros per càpita, molt superior al PIB de Xipre i d'Espanya. Per art de "birlibirloque" perdríen més de 6.000 euros del PIB?? Qui tindría la renta xipriota si Catalunya i Euskal Herría s'en eixiren del estat Espanyol? 
Font; INE i DatosMacro

Si mireu al gràfic voreu que al País Valencià estem per baix de Chipre en ingresos, però afortunadament tenim polítics amb salero que ens convencen que ací anem per davant de tots. 
Cuan diu "lengua" es referix al paladar pa beure orxata i menjar paella, perque això d'enorgullir-se del valencià en castellà... es com si Michael Jackson diguera que està orgullós de ser negre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada