diumenge, 13 de febrer del 2011

El curiós cas de l'ONG pepera i altres missatges subliminals

Fa un parell de setmanes LoClar anunciava “La primera jornada de sensibilización para el desarrollo” promoguda per l’ONG H+D amb la inestimable col·laboració de l’ajuntament d’Ontinyent i la mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida.
H+D, al contrari del que puga parèixer, no s’ha de confondre amb les sigles de High Definition, ni de Harley Davidson, ni molt menys amb les del xampú anticaspa HS; en tot cas es tractaria d’un xampú que provoca caspa, o millor dit, casposos...


La tipologia i el disseny de la "ONG" són sospitosament identics als d'una campanya electoral del PP.


Bromes a banda, H+D és la manera que té la fashion people del PP de dir Humanismo y Democracia. Si es fixeu, en aquest anunci tot són paraules la mar de guatxis amb les quals als neocon els agrada omplir-se la boca per a després excretar una immunda merda gegant. I és que els xicons de LoClan no han caigut en que aquesta ONG té un passat una mica obscur, tèrbol. Només algun periòdic de la zona s’ha fet ressò d’açò, però clar, per a LoClar això és massa faena.

Fragment de la xarrada on, com no, participaren els nostres superregidors  (els puntals d'este poble)


Salve Déu a qui acudira a tan memorable cita! No vull ni imaginar la de pirulines i altres rondalles que contarien en eixes conferències i “debates”. Segurament es desfogarien a base de llançar milongues, jugant alegrement amb paraules com pobresa i solidaritat, quan després són els primers a lladrar com dobermans pels "interessos españols" quan les republiques bananeres troben un Chavéz que diu el nom del porc.
Hi ha algú que encara no conega els trapis sobre estos temes del nostre benvolgut conseller de Solidaritat i Ciutadania el senyor Blasco, més conegut com el guerrillero pepero o el rey de la chaqueta?
Que no sabeu que aquesta ONG no només treballa per la solidaritat, sinó també té altres atribucions, com la recerca de la perduda ciutat de Onteniente?

Per a més informació podeu vore “l’encreuament d’acusacions” entre els pseudosocialistes locals i estos humanistes megademòcrates, i per si a cas, vos deixem altre article interessant sobre estos germans de la caritat. 



Però açò dels missatges subliminals ens porta per altres “retroteros”.
Just sota la notícia de l'ONG apareix una xicoteta reflexió, aparentment espiritual, la qual l’autor anomena -amb gran claredat, com no- “Tensión”. Al contrari del que podríem pensar, no parla de la línia d’Alta Tensió que ens volen colar, almenys això sembla en primera instància. Però en l’Obscur, que ens agrada furgar i malpensar, hem analitzat l’articulet i hem descobert subtils pinzellades d’allò que es diu popularment “parlar a mitges” i enganyar la percepció.
“Se tiende a pensar que estar en tensión es malo...” Així comença un breu escrit on es repeteix 10 vegades la paraula “tensió” i es descriuen artificiosament tots els beneficis que aquesta ens aporta en la nostra vida quotidiana, amb el seu just equilibri, clar està. Interessant és la manera com contraposa aquest concepte front a un altre: el concepte de “passió”. Però el més curiós de tot en este circumloqui és la manera com acaba equiparant els dos conceptes per acabar fent-nos un enredro de por.
Des de l’Obscur demanem llegir amb la psique ben desperta l’escrit del senyor Cambra. Pareu-vos a pensar en frases com les següents, realment dignes d’un anunci publicitari d’Ibertrola. De segur que trobareu molts altres valuosos consells!

-         “No te pases, ni te quedes corto”
-         “con una tensión corta, la sensación que te transmite el cuerpo es insuficiente”
-         “si no pones algo de tensión en lo que haces (...) esto te lleva a (...) un estado de tristeza por la ausencia de entusiasmo i proyectos”
-         “un exceso de pasión te puede llevar a la obsesión, a la ansiedad...”
-         “Esta tensión no se pasa causando sufrimiento, ni se queda corta dejandote indiferente, siendo una tensión agradable y gustosa”
-         “La tensión o la pasión, es la gasolina necesaria para movernos y hacer cualquier cosa en la vida”

Ben mirat només li falta concloure l’escrit dient:

“Amigos de la Plataforma Antitensión, por favor, ser felices, pasad de todo, no os paséis con la pasión”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada