dilluns, 27 de maig del 2019

Resacón en las Vegas

Per, Lo noi de la Sacarina

Un tsunami ha recorregut les urnes d'Ontinyent, emportant-se per davant el PSOE, C's, EU i deixant un ajuntament amb 17 regidors del partit Jorge Ens Uneix.

Després de vore truncada la seva carrera política quan ja tenia un peu a valència, ha volgut convertir les eleccions en un plebiscit, i aprofitar el rèdit de 8 anys d'auto bombo pagats per les arques de l'ajuntament a tots els pseudo-mitjans de comunicació de la contornada, incapaços de mossegar la mà que els dona de menjar (shame on you).

Ahir però, la victòria no va anar acompanyada del postureo de posar "la Internacional" i fer com si s'emocionaren amb l'himne, la cort de palmeros va rebre al guanyador entre crits de "Campeones, campeones oe oe oe" i "Ontinyent Ontinyent" com si d'un partit de futbol es tractara . Un acòlit el felicita "-Jorge pareix que estiguem en la època de Jesús Gil "(no comment).

Amb un discurs de la victòria carregat de recaos cap al seu ex va dir que "els alcaldes d'Ontinyent els elegim a Ontinyent"(...) "perquè la gent d'Ontinyent si algo sap és la veritat del seu alcalde, no fa falta que li la conten fora".
La veritat sobre el nostre alcalde ja la vorem aclarida quan pertoque en el procés judicial que te en marxa, però de moment tenim 4 anys més de partit únic, de comprar publireportatges d'ell amb els diners de tots (MALVERSACIÓ) , de pressions i telefonades als mitjans cuan alguna notícia no acaba d'enaltir com toca al líder.

Partit
Cadires
Vots
%
LAVALL
17
12.223
65,55 %   
COMPROMIS 
2
2.032
10,9 %
PP
2
2.032
10,9 %
Cs
0
855
4,59 %
PSOE
0
736
3,95 %
PODEM-EUPV
0
613
3,29 %

Tot i ser un resultat indiscutible, amb només 144 vots més que al 2015 ha aconseguit 17 regidors, tants que n'han eixit algun que no sap ni escriure. Dit açò, el panorama dels altres partits era bastant desolador, cadascú pels seus motius.

El Partit Popular no alça el cap des de que Lina Insa va fer les maletes, s'els ha ajuntat amb aixo de la divisió de la dreta. De fet han tingut sort de que no es presentaven els de Vox, que amb 2000 vots a les generals i 997 a les europees hagueren pogut esborrar al PP del mapa... donen llastimeta pobrets, en lo que han sigut ells en este poble de purissimeros.

Compromís; la candidatura del Pequeño Nicolàs venia envoltat-se de un "discurs de guanyador" i triumfalista, amb de la seua "connexió directa" amb el botànic a mode d'estandard i va vore en els resultats de les autonòmiques clau on agafar-se.

Resultats a Ontinyent de les eleccions autonòmiques

El resultat final és una diferència d'entre vora 4000 i 600 vots que han migrat en les eleccions locals respecte a altres convocatòries.  Com a bon "polític professional" Nicolau te la habilitat de vore-ho en positiu, diu que son "la segona força política per primera vegada en la història" i que tenen "mig punt percentual més" de vots que al 2015.
Un "mig punt percentual" que no es deu a cap increment de votants (8 menys de fet) sinó a la menor participació ...
I és precisament això el que ens destorbava d'aquesta candidatura, els aires de polític professional, el cultiu de l'ego i les entranyables auto entrevistes, el traje i eixa impressió de que han tancat un senyor de 50 anys dins un xiquet,  i la percepció d' Ontinyent com a trampolí d'una fulgurant campanya política, un nou Jorge en definitiva.
Ara haurà de barallar-se amb el PP per vore qui es queda la Regidoria d'Enllumenat i Cementeri, (per allò de donar li al ajuntament un toc de pluralitat, ja sabeu)

PSPV- Presentant una cap de llista de fora (com als pobles xicotets) que parla en castellà i amb una militància que havia abandonat la nau en massa, haguerem pogut estalviar-se alguns sobres i paperetes.

Esquerre Unida-Podemos; no entenem com una formació sorgida al bar Tambor i encapçalada per una catequista ha fagocitat Esquerre Unida, on el búnker barraqueta s'havia encarregat de cremar la poca gent amb un mínim de visió política i habilitats comunicatives que quedava a l'agrupació local.


Ciudadanos la veleta naranja, tal com venen s'en van.

Mentre la oposició  jugava al bon rollet constructiu i el fair-play, desaprofitant la condició d'investigat i sobretot el "perqué" ( la consolidació de xarxes clientelars repartint càrrecs),  Jorge s'ha posat medalles pròpies i alienes ( com la reducció del deute, el passeig de benarrai, el treball a l'àrea d'igualtat i un llarg etc.) i ha jugat la carta del victimisme apelant a un patriotisme local acèrrim de caseta i provesó "no mos diràn en València lo que tenim que fer açí".
I amb aquestos ingredients i l'ajuda dels seus altaveus ha aconseguit inocular la idea de que ELL és  l'unic capaç de gestionar els "62 milions d'euros d'inversions" i que tot açò ho fa per responsabilitat amb el gloriós poble de Ontenient.

Ara ens quedem amb una altra majoria absoluta, amb un projecte polític fonamentat no sobre les idees o un model de ciutat sinó sobre una persona i les seues ànsies seguir a la butaca.
I a tot açò un dubte, en cas d'inhabilitació de l'actual superalcalde .... quien maneja mi barca?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada