dilluns, 13 de febrer del 2012

Ontinyent libre... de plagios

La setmana passada LoClar informava que el PP va votar en contra de la moció que feia d'Ontinyent "zona lliure de transgènics"... el PP afirmant que "la ingenieria genética es una parte del futuro, que es inevitable". El que no han pensat els populars és que si Torquemada alçara el cap els clavaria a tots en la foguera per jugar a ser Déu.
Cal recordar que malgrat els esforços del tripartit, aquesta moció no impedirà l'entrada de Rus a la ciutat (sempre que no intente "escampar su semilla").

Alfonso Rus en saber la notícia que podrà vindre a inaugurar l'ascensor del Huerta.

Ara bé, la cantinela justificativa fa olor a argumentari. Què és un argumentari? És un conjunt d'arguments organitzat per temes del que disposen els think tanks que són repartits als voceros perquè inunden amb la seua merda l'opinió pública. En aquest cas però, l'argumentari no és de partit, és d'empresa, de fet pareix que parle la mateixa Monsanto a l'article de Rafael Rovira "Ontinyent libre! (de transgénicos)".
Una curiosa barreja de "ctrl+c, ctrl+v" canviant el govern de Palencia pel d'Ontinyent i arreant un poc al tripatito.


Ratatatata aparesieron! Ratatatata era un plagio que aparesió en el lo claaar!

Els 6 últims paràgrafs estan copiats amb algun arreglo de l'article "España libre! (de transgénicos)" de Jorge Alcalde, aparegut a "Libertad Digital". Si feu un profund anàlisi sintàctic vos adonareu de les similituds entre els títols dels respectius articles.
El seté paràgraf està extret (amb algunes el·lipsis) de l'article de Pedro Gargantilla "Transgénicos o recombinantes, fármacos que salvan miles de vidas", i ens aboca unes quantes paraules que queden molt bé venint d'on venen però que com podem veure són un corta y pega del que poca més informació ens podria donar l'expert local en biotecnologia.


Esquema del mètode de redacció preferit de Rafael Rovira

I el millor ve ara... on diu allò de "la ingeniería genética está produciendo una llamativa revolución al posibilitar mejoras extraordinarias en la calidad de vida en muy diversos planos. Me estoy refiriendo...". On diu "me estoy refiriendo" vol dir... "estoy copiando el primer trozo que he leído" de l'article d'Alberto Benegas  "Alimentación transgénica".

Després de traure a la llum els plagis només  ens queda un paràgraf tendenciós de crítica als flautistes locals, del que vosaltres mateixos podeu gaudir.

Ací però ens agradaria desmuntar alguns dels tòpics escampats per les marionetes de Lo Clar.
"La ingeniería genética ha producido una llamativa revolución al posibilitar mejoras extraordinarias en la calidad de vida en muy diversos planos. Me estoy refiriendo a notables aumentos en la productividad, a plantas resistentes a plagas que, por ende, no requieren el uso de plaguicidas y pesticidas químicos, a la posibilidad de incrementar el valor nutriente, a la capacidad de incorporar ingredientes que fortalezcan la salud (incluyendo la disminución de alergias) y mejoren el medio ambiente y el enriquecimiento de los suelos."
Fals. Els transgènics que inunden el món actualment no tenen per objectiu cap millora en la productivitat ni el valor nutricional. Suggerir que no requereixen l'ús de plaguicides és una burla mereixedora d'un bon merengue volador. Els transgènics que inunden Amèrica no curen malalties, estan destruint el medi ambient. Per què? Perquè l'única habilitat especial d'aquestos transgènics és la de sobreviure al pesticida que fabriquen els mateixos que els comercialitzen; un pesticida que acaba amb la resta de la flora existent i que, a la llarga, acaba malmetent l'ecosistema.
 "Maíz resistente a plagas, tomates que recolectan maduros y retarda la senescencia, plantas resistentes a herbicidas, semillas de arroz mucho más productivo, etc, componen la gran familia de alimentos transgénicos que son usados hace ya 30 años, consumidos por millones de personas porque son más baratos y contribuyen a paliar el hambre."
El blat transgènic està amenaçant la biodiversitat del panís a Mèxic. Els transgènics no han arreglat la fam a cap lloc, més bé al contrari; les llavors estan patentades i l'agricultor ha de pagar-les a preu d'or encara que les guarden de la collita anterior. Als EEUU molts grangers s'han arruinat després que es detectara en les seues llavors contaminació genètica de les llavors de Monsanto. La llista de despropòsits és ben llarga, i aquestos segueixen amb la cantinela dels aliments que curen i arreglen la fam en el món quan el que hi ha és una banda de pocavergonyes plenant-se les butxaques (res d'estranyar d'altra banda).

Si teniu interés en el tema paga la pena veure "El mundo según Monsanto". A Rovira li recomanem el llibre, allà té per fer un muntó de corta y pega d'eixos que li agraden a ell.

Acabem amb una gran frase que aquest astut articulista no pot haver tret de cap lloc:
"Decisiones contrarias, como la que quieren imponer los políticos en el Ayuntamiento de Ontinyent, no solo condenan a los agricultores a perder el tren del progreso, sino que lanzan señales de alarma a las empresas que invierten en investigación. Ontinyent libre de transgénicos sería también una ciudad borrada del mapa de las inversiones en ciencia y tecnología."

Endevineu quin d'aquestos agricultors és un
ecologista mort de gana que ha perdut el tren del progrés.


Ja sabeu! El sincrotó el faran a Xàtiva (baix de la plaça de bous) i els agricultors ontinyentins estan condemnats a perdre el progrés, personificat en avionetes sulfatadores i llavors patentades que costen un ull de la cara.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada