divendres, 7 de gener del 2011

No es diu Onteniente, cal dir Ontinyent

Aquesta setmana Lo Clar ens sorprén amb un reportatge d'investigació mereixedor d'un Pulitzer que ens introdueix en el món de l'heràldica "onteniense".

Hi ha 33 Onteniente fent un creuer al sud de Portugal.

M.Reig, el Kapuchinski de Lo Clar, ha indagat infatigablement les bústies de tota la península a la recerca del cognom "Onteniente", el nom d'una misteriosa ciutat que cap explorador ha aconseguit trobar però que es pot trobar situat en molts mapes per aquestes latituds.

El resultat de la investigació és impactant: 355 persones porten el cognom "Onteniente", amb casos sorprenents com el d'Higinio Onteniente que viu a Crevillent i que fa uns anys va arribar a visitar les runes de la ciutat perduda (no ha revelat com s'hi arriba).

Gravat d'Onteniente fet per un explorador del s. XIX

Però tot no són alegries per als Onteniente... Manuel Onteniente, de Guardamar ens va mostrar una amarga realitat: el cognom "se perderá, porque yo tengo hijas y mi hermano tiene hijos que no han tenido descendencia".
A la redacció de l'Obscur ens pareix una llàstima que es perda aquesta estirp de supervivents de la ciutat perduda d'Onteniente. Per a conservar aquest patrimoni cultural fem una crida a les patriotes ontinyentines que s'oferisquen voluntàries per a engendrar criatures i, qui sap, potser acaba eixint algun futbolista o premi nobel apellidat Onteniente (podem rescatar els plans nazis de fer superhomes apellidats Onteniente que porten el nostre nom pel món).

En l'article apareix "Onteniente" 21 vegades, una denominació que els temps passats (que sempre foren millors), curiós és que apareix ben escrit nomes en dues ocasions, malgrat que membres de la redacció de ben segur que tenen el llibre sobre el nom d'Ontinyent.
Serà tan difícil de pronunciar per a les laringes mesetàries?

I per acabar, un poquet de mala baba del Germa Rateret, aquest entranyable "cruze de ratero valenciano" que vam adoptar de la protectora.


Aiiiii!!! Serà Onteniente la ciutat perduda de la nova entrega d'Indiana Jones?? José Luís Torró farà de templari??


Aiiiiiiiii!! Vol tindre motius per agafar un cabreig? Consulte on puga les adjudicacions del Pla E a Ontinyent i vorà com i de quina manera les han repartides i l`'absurditat d-'algunes de les més sucoses.

Aiiiiiiiiiiiiii!!! Ara que ha tocat la papereta de Fabra... quina vergonya passarà cert concejal del govern ontinyenti per anar a cobrar la bona sort?

Aiiiiiiiiiiiiii!!Que li pareix a Jose Antonio Burriel, el sibarita del pernil, que Déu es clave en questions culinàries per la quaresma?? no trencara cap estaca per poder menjar pernil els divendres??

4 comentaris:

  1. Felicitats Jaime per l'article...o caldria dir Jaume??! Aço es un embolic...millor vaig a ferme'n una al bar.

    ResponElimina
  2. onteniense de pura cepa8 de gener del 2011, a les 20:26

    hay que mantener la estirpe!! ostias!!!

    ResponElimina
  3. son la monda aquest de lo clarissim

    ResponElimina
  4. tots els onteniente venen de múrcia i eren tots gitanos

    ResponElimina