dimecres, 7 de març del 2012

"A lo mejor nos pasamos en ambición, pero no ha habido despilfarro"

Els sapastres de la Razón publicaven hui aquest titular; el més sorprenent és que parla Rita Barberà i es refereix a València. Aclareixen que:
La alcaldesa de Valencia, Rita Barberá, ha rechazado hoy que hubiera "despilfarro" en el gasto de las administraciones públicas de la Comunitat Valenciana en los últimos años: "A lo mejor nos hemos pasado en ambición, pero no hay despilfarro".

Ambició no, deliris de grandesa és el que tenien enmig d'una borratxera de banys de masses i xanxullos (la punta de l'iceberg és l'únic que ha eixit a la llum, i mira que els ha esguitat...). A qualsevol observador estranger li pareixeria una absurditat de declaració veient el percal, però estem a València.

Taula amb els costos de manteniment d'algunes empastrades cèlebres.

L'esperit faller, a part de debilitar les neurones amb la inhalació de poliuretà socarrat, transmet al nostre adn la idea de que és normal gastar-se milers d'euros en cartró-pedra per a pegar-li foc a la setmana següent. "Y así es como se han estado haciendo las cosas durante los últimos años" que diria Camps.
No s'ha balafiat però, això sí, alguns han tingut massa ambició. Deu referir-se als qui han volgut traure profit i fer valdre la màxima del "per on passa, banya", contribuint a unflar els pressupostos dels projectes, no malbaratadors sinó "ambiciosos en excés", de Camps i cia.

Rita segueix justificant-se:
Barberá ha precisado que no es lo mismo "un despilfarro en un gasto corriente superfluo que en una inversión productiva" y ha reconocido que en la Comunitat Valenciana "estamos viviendo una etapa de una mala imagen interior impresionante, no exterior, pero ahí está la obra".
Ara precisament que el govern central, juntament amb les comunitats teledirigides, pregona contra el "despilfarro" per justificar uns retalls salvatges en els serveis públics (el "gasto corriente", vamos...) Barberá diu que han fet inversions productives... I tant que productives! Des de Terra Mítica, a l'aeroport de Castelló, passant per la Ciudad de la Luz i tots els "grandes eventos valensianos" que ara apareixen a reportatges de cadenes estrangeres com a símbols de la fallida.

Godzrita acaba dient:

"Ahí están las inversiones, 18.000 millones de euros de inversión, ahí está la nueva Fe y la Ciudad de las Artes y las Ciencias, que recibe más turistas que ningún otro monumento de España".

En efecte: un hospital on no caben les lliteres per les portes i la Ciutat de les Arts, el conjunt d'escultures més visitat de l'estat espanyol. Per millorar encara més l'atractiu, estan pensant d'enterrar algun apòstol (o esperar a la canonització de Camps) per convertir-ho en lloc de peregrinatge. Passar pel túnel dels taurons del oceanogràfic atorgarà perdó a tots els peregrins que vinguen en any xacobeu. Perquè llevat d'arts i ciències allà s'ha vist de tot: hípica, presentacions de cotxes, anuncis publicitaris, superherois de Marvel, tenis, festes de pijos repel·lents... d'això se'n diu una inversió productiva! I que no diguen que no inverteixen en cultura tu!.

Estampeta de Santa Rita per als peregrins més faldillers
i luxuriosos que demostra el desgast del poder.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada