divendres, 24 de desembre del 2010

Les casetes d'Ontinyent!

"Lo croniste del Túria" membre de l'AVL i eminència comarcal del parlar medieval ens deixa aquesta crònica de les lluites intestines que sacsejen la vila ( que ni en la Barraca tu!)


Es diu dels hipòcrites que fingeixen l’amor i procuren fer mal.
Lo trobador del Túria, Lo croniste de lo regne de valència.

Ma crònica d’enllà del Túria es centra a les últimes aparicions del “chermano lobo” i els seus comentaris sobre el tema urbanístich de les casetes. El tarannà habitual de Loclan és vesteix pel sastre de la hipocresia: en lo valencià plah, el que es diu tindre el Déu per la boca i el Dimoni al cor.
Castellet del promotor d'Adecca
Estes setmanes, el butlletích ofichial dels “libegales” i “conservadors” , ha llançat un missatche de concòrdia als partits politichs, com los socialistes i los nacionalistes (catalanichstes malparichs cauchants de tot lo mal del món del nostre senyor), per no utilitzar un tema tant important per als ontinyentinchs i deixar-lo fora del debat polítich. Qui s’atreveix a jugar en una cosa tant important per a la gent, és que sols vol aconseguir el sellonet de la alchaldia. Quina pocha vergonya que tenen esta oposichió políticha! I el “Chermano Lobo” crida per lo sincher achermanament de totes les forces polítiches, una unió de les forces per solventar el greuge sens traure redich polítich a les urnes que estan a la volta de la Vila. Qui aprofite este tema per desgastar lo goverch de la màxima jurada en cachp, serà molt mala persona.
Redacció de Lo Clan.
L’aplech de forces vives i neoliberalchs de provínchies, organitzades al seu plamflet “Lo Clan” han oblidat la tremebunda campanya contra el tripartich, Porteroch i Reguartch que portirin a terme. L’hemerotcheca està plena d’acusacions insinuoses, insidies vomitives, i pràctiques més pròpiech d’una campanya feichista per fer caure el Tripartich.  Duranch mesos, i jo com a lo croniste “done fé”, es va politichar la problemàtica de les casetes i los chalets, per fer políticha de desgast.  Ui, sí, el seu ansomnio fet rialitatch!! En estos tempchs ahí si que no van tindre cap eschrupol per no politichar el tema, al contrari, fou lo arma “arrojadisa”, la gran promecha de solució i canvhi. I ara? Els del l’aplech de forces vives ens canten lo conte de la germanor? Què els pasa? Que lo veuen vindre i ara los asusta que la gent obriga los ullchs? I, ara perquè callen los del pamflet com si no fosch amb ells lo problema, com si en pretèrichs temps no jugaren a sacsar la capsa de los pors i la mentida?  
I aichò és el que fan ellchs, actuar d’amagat i obrar hipòcritament, mai no esch comprometen acusant ningú obertament, tirant la pedra i amagant la mà, echsent un mitchà murri i hipòcrita. Són lo pamflet d’amagar ses ungles com es moixos, fent la Puta i la Ramoneta. I lo trobador del Túria, hi fa crhònica, per a que perdure en ses jochs florals.


La redacció de L'Obscur ha realitzat una recreació cinematogràfica ( a l'estil de Valor i Coraje) dels la cacera de bruixes que se li va fer a Portero quan va intentar arreglar el tema. Us deixem amb l'impactant document.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada