dimecres, 15 de desembre del 2010

L'Obscur veu la llum

Aquesta setmana Lo Clan fa del bou el seu reclam. Però no hem vingut a divagar sobre el nombre d'intoxicacions etíliques i aparicions de la Puríssima "nuestra excelsa patrona", estem ací per relatar la caiguda en una espiral de delinqüència i autodestrucció d'un home respectable. No és altre que José Blanco: sí, el mateix ministre, sorprés en plena faena per les càmeres de TVO.
  

Però abans d'entrar en els detalls d'aquesta trepidant intriga, volem fer un comentari sobre el titular:

En una de les poquetes frases (si aplega) que trobem en aborigen, assenyalen:
"El bou, festa de tots"...
És ben cert que és tracta de la festa popular ontinyentina; seguint el llibre d'estil hem dissenyat una portada per a les festes de moros i cristians:


Però anem al tema, un escàndol que deixarà Moriarti a a l'altura del betum. El 27 de novembre Jose Blanco, més conegut com l'Asaltaestuches, "se quedó con un bolígrafo del Ayuntamiento de Ontinyent". La notícia realment era que havia vingut a signar una subvenció per apanyar un tros del Palau (300.000 euros) però resulta que era tot una trama del "amigo de lo ajeno"
Segons el rotatiu, "al regresar al despacho de la alcaldía una de las ayudantes de la alcaldesa Lina Insa, que procedia a devolver a su lugar el Libro de Honor, reparó que el bolígrafo, marca Montblanch, (...) había desaparecido".
El nostre infiltrat F.T. ens ha informat que es va produir una situació de tensió extrema, doncs era el bolígraf dels diumenges (300 euros, el bic de tota la vida) i algú se l'havia apalancat.
Com a col·leccionista de bolis i plomes estilogràfiques, la lideressa estava avessada a aquest tipus d'enganyifes i males arts per part dels seus coreligionaris i totes les seves sospites van caure, com és natural, en els sequaços de ZP. 
 ---Capçalera de batman, músiqueta odiosa i zoom "a gogó"---

Malgrat la  movilització de tres cossos de policia, dos brigades de bombers i el mateix Córdoba, els esforços foren inútils. Quan tot pareixia perdut (Pepiño és el Dexter de la papeleria) la Purissimeta va obrar un miracle i un groupie del club de fans de l'alcaldessa (la TVO) va trobar la prova definitiva: imatges del ministre perpetrant el robatori.

Ací tenim el moment en el que el treballador era recompensat per la seva troballa:


Segons han pogut saber els col·legues de LoClan "desde la alcaldia de Ontinyent no se tiene previsto reclamar el bolígrafo, cuya cuantía ronda los trescientos euros, por considerar que se trata de un despiste". No és d'estranyar, ja que molts companys de partit han tingut distraccions similars amb rellotges, maletins, vestits i fins i tot contractes de fem... i és que els camins de la Purissimeta són de plata massissa (com el boli eixe).

Última hora! Els periodistes de LoClar, preocupats pels devastadors efectes del robatori per a les malmeses finances locals, es van posar "en contacto con el Gabinete del Ministerio de Fomento (...) se limitaron a decir que remitian la información al jefe del Gabinete, pero declinaron responder si tienen previsto devolver el bolígrafo o no"

A Madrid, el secretari va comunicar inmediatament la informació al ministre de Foment, que estava reunit amb els controladors. En aquell moment Blanco i els controladors van patir un atac de riure que va camí de batre rècords i que es postula com un dels principals esculls per a la ressolució del conflicte entre el Govern Central i els controladors aeris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada