dimarts, 10 de maig del 2011

Ereccions electorals

A a Lo Clar tenen el piu encés en flames des de que van vore les enquestes del CIS, que tornen a donar majoria absoluta als artífexs de la tangentòpolis valenciana. Tot i això no perden el compàs habitual i segueixen fent campanya, aquesta setmana l'aparell mediàtic popular s'encarrega de cavar el clot dels partits minoritaris que podien restar-li vots en l'espectre sociològic popular.

Estem parlant ni més ni menys que del tema "casetes" i dels dos partits "ni de derechas ni de izquierdas" que han sorgit. Aquesta no-ideologia i el discurs proper, es troben a la base mateixa del discurs popular i no són més que una mostra dels "enanos" que li estan sorgint al PP arreu del territori valencià; en molts casos són gent rebotada del mateix partit, bé pel funcionament comissionista i autoritari que ha prés, bé per participar amb marca pròpia de la festa.

La jugada, a tres setmanes de les eleccions, és magistral; observeu:

Lluvia de casetes en el arranque de la campaña electoral!

Encara que no et compres el diari, veus el titular, "Lina legalitza totes les casetes". Ara resulta que es poden passar pel forro tot el que va ploure anteriorment, i no només això, Fidibedto, el regidor d'obres públiques i medi ambient, anúncia barra lliure per fer reformes i noves casetes. 
Ara es suposa que aquestos 2.000 propietaris ( o inclús famílies) podran descansar tranquils gràcies als Populars, suposem que no seran tan desagraïts com per a no votar als seus benefactors. El clientelisme actual reprodueix les formes del feudalisme, canviant els ous i les gallines pel vot falder quan arriben les ereccions.

Beim!

Una vegada anul·lat el leitmotiv dels possibles competidors Lo Clar s'encarrega de desacreditar les candidatures tirant llenya a les disputes que s'han generat:

Duel fraticida entre Tauronistes i liberals

Dediquen un parell d'articles a les propostes de Gent d'Ontinyent (l'aparcament a Sant Josep i les llistes obertes) i després en posen un on desacrediten a la Taburoni que, segons sa mare, "tenía que ser alcaldesa porque necesitaba ganar dinero". 
Esta no sap on es clava... no ha vist que Camps i Rita porten el mateix cotxe des de fa 20 anys?. La disputa seguia amb motiu d'unes lones i el disseny del logo del partit (coses que passen quan no tens cap trama finançant la teva campanya).

Aquestes maniobres són lícites, Lo Clar és una empresa privada (com si volen fer una col·lecció de cromos de Lina inaugurant coses), la campanya electoral és tan competitiva com el pressing catch; resulta que els partits que no són el PP s'han de barallar per posar el seu cartell (a este pas hauran d'utilitzar un din-A4). No tenen prou amb la minorització als mitjans, a la premsa i amb els comentaris despectius d'algun super-regidor tocat de gintònic; la minorització és reflexa també en les tanques que posa el mateix ajuntament.

Segons ha pogut saber la nostra redacció, Fidibedtonic va dir en la reunió de la junta electoral que els grups polítics sense representació "haurien de donar les gràcies perquè els deixen participar" (com els agrada això de fer que els besen la mà). Gent d'Ontinyent s'ha queixat a la xarxa per la poca presència dins els espais de la televisió pública, en comparació amb el cinematogràfic anunci del Partit Popular (redéu com es nota quan hi ha un bon aparell de recaptació al partit!).

Álvaro Pérez, amigo del alma
i bon coneixedor dels xiringuitos electorals.

La realitat és que no haurien de donar les gràcies a ningú; els espais electorals han de ser gratuïts i equitativament repartits entre TOTES les formacions que es presenten, i no aquesta farsa "ponderada" que perpetua el bipartidisme (on ha quedat la lliure competència que tant els agrada a aquestos neoliberals de Paco-tilla?). Per a aconseguir això només haurien de reduir en 15 minuts diaris les abundants emissions de pornografia nocturna d'MK Televisió, però pareix que ací "lo primer és lo primer".

A cascar-la!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada