diumenge, 13 de novembre del 2011

Lo BOO: Boletín Ofisial d'Ontinyente

Estrenem la secció del BOO, lo Boletín Ofisial d'Ontinyente, on Lo noi de la Sacarina, assidu lector de la secció de notícies del web de l'ajuntament (una autèntica mina plena de diamants en brut), rebusca perles dins aquest espai d'autobombo, on els polítics juguen ser periodistes, redactant notícies per vore si alguna es cola en el noble l'art del Ctrl+C, Ctrl+V periodístic.

Estrenem la secció amb aquesta imatge:

Micros i càmeres que fotografien altres càmeres, fins i tot pareix que Filiberto fa de reporter!

Menuda sensació d'expectació mediàtica a la Fira Gastronòmica, un brot de salmonela? braves amb E-coli?...
No! És l'alcalde presentant la fira, en una "notícia" on l'alcalde remarca l'impuls econòmic i turístic i es destaca la presència de polítics de la contornà (de picaetes és rar que se'n perden una). Al final afegeix algunes dades dels horaris de la fira... i és que l'autèntica notícia es troba al mateix web un dia abans... i aquesta era un refregit d'autobombo on no se sap ben bé el que es promou.


També està molt bé aquesta notícia, que va colar a la premsa  la grandiloqüent cita de Kennedy (la manida no et preguntes que pot fer el teu país per tu, sinó que pots fer tu pel teu país)... tot resseguit amb una col·lecció de les més intenses i emotives parts del discurs per la unitat de la pàtria.

Rodríguez en un dels moments àlgids del discurs, no sabem qui collons és el que l'interromp.

En properes aparicions i discursos grandiloqüents no descartem que en un futur proper ens sorprenga amb perles com "Ich bin ein Ontinyentí" (Soc un berlinés) o "deu ser possible que tot ontinyentí puga disfrutar dels privilegis de ser ontinyentí sense importar el barri del que vinga".

Sí, han passat els 100 dies de gràcia, i des de la nostra publicació estarem amatents a totes aquelles notícies que seguisquen amb els mals usos als quals ens tenien acostumats de l'agència de premsa municipal. Encara els queda molt per aplegar al nivell autobombístic dels seus predecessors, però ací ens encanten les notícies sobre presentacions i esdeveniments on, en comptes de vore's les instal·lacions o una imatge representativa de l'esdeveniment en qüestió, només es veuen polítics fent-se la foto.

1 comentari:

  1. Al menys també vejeu l'autobombo de tots estos. Els que criticàven la manipulació i abogaven per la pluralitat, imparcialitat etc i estaven sempre dient que a la Insa li agradava eixir en la foto. A ells, també els agrada i prou. La TVO ja no existeix però, manipulen, a la seua manera, fent com si no, en altres mitjans de comunicació. Menuda panda de ninots.

    ResponElimina