dilluns, 21 de maig del 2012

Un país intervingut

Mentre els mercats fan dansar alegrement la prima de risc i veiem els mateixos mitjans, polítics i economistes que fa uns mesos atacaven ferotgement Grècia, s'indignen pels atacs que està rebent España. Rajoy, mentrestant ha anat fins a Chicago, la cuna d'Al Capone, per a fer-se aquesta foto amb la Merkel i buscar inversors alemanys...
Veient el  "Salvados" d'ahir, el futur està prou clar. i el problema l'ha generat aquesta asiduitat a l'inversió extrangera, que ara ve a recuperar els crèdits encara que siga fent-ne de nous. A Al Capone i l'escola de Chicago ja els agradaría estar en la troika.

Rajoy, en el que alguns psicòlegs han qualificat com un possible brot d'esquizofrènia paranoide, ha exigit a la resta de la banca europea la mateixa transparència que la banca espanyola. A que es refería? Al maquillatge de balanços que els ha clavat en l'embolic que estàn ara mateix? A la transparència de les multimilionàries injeccions de diners públics? Als préstecs i mamoneos varios entre partits polítics i  el sector financer?

Com es pot dir això al mateix temps que és malversen 10.000 milions d'euros en un banc privat que ha segut de tot menys transparent?.
Per si a algú li han entrat ganes de rebentar algúna cosa, l'executiu ha pensat també en tots aquells que es veuen perjudicats per les reformes que s'estàn fent, amb una multa de fins a 30.000 euros per als vàndals encaputxats (això pot ser la ruïna per als antidisturbis).

La realitat és que fa anys que estem intervinguts, però com que volen esmunyir la vaca més de pressa, han creat una comissió d'experts esmunyidors que ve de fora, d'europa. Amb això els polítics es lleven la responsabilitat, qui ho fa és una comissió, que al final de la correguda no pagarà cap "cost polític".
Això si, les forces del ordre, i tots els mecanismes coactius dels que disposa l' estat per mantindre l'ordre en la granja, si que estàn en mans dels polítics i deixen ben clara quina és el seu paper dins el gran paripé.

El deute és 4 vegades el PIB,  i els interessos s'ens menjen "cual república bananera", demaneu més credits, demaneu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada