dimarts, 1 de febrer del 2011

Fitur (es repetix més que la botifarra)

Sí... malgrat la volada que ha tingut aquestos dies el tema del foc, pareix invisible als ulls d'alguns, que li dediquen un article a l'incendi, anunciant la inversió de 800.000 euros en actuacions en els barrancs afectats,  però de la línia elèctrica, res de res. I hui, la generalitat celebra el dia del arbre a Agullent fent replantacions (al mateix temps que tramiten l'alta tensió).

El que sí que fan és tornar a parlar de Fitur, on segons Lo Clar, la Vall d'Albaida ha sigut el "centre d'atenció"... bé, anem per parts.

PPolítics valldalbaidins es fan la foto a fitur amb personatges del món del futbol (una cosa prou obscura)

Fitur és eixa fira turística on es gasta una morterada de diners públics per promocionar el turisme (beneficis privats), el manà que ens traurà a tots de la crisi a base d'aprendre anglés i servir cafés. Només l'empresa que fa el muntatge ja s'emporta un bon pinyol; el preu és més elevat que quan ho organitzava l'empresa del bigotes (aquell si que oferia orgiásticos rendibúes als seus benefactors...) a part, és clar, del que costaràn els 4.500 m2 de la fira i el desplaçament de tècnics i apoltronats ansiosos d'eixir en les fotos.

Això de ser el centre d'atenció de Fitur crida prou l'atenció, a la premsa seria els reclams de la Comunidad no són les mancomunitats ni el turisme d'interior...
"En esta edición, los grandes proyectos y eventos volverán a tener un espacio propio, en el que estarán integrados la Ciudad de las Artes y las Ciencias, el Open de Tenis, la Global Champions Tour, el Palau de les Arts, la Volvo Ocean Race, el Valencia Street Circuit, la Ciudad de la Luz, el aeropuerto de Castellón, el circuito de Cheste y el Castellón Master Golf." (agència efe)
És increïble que no diguen res dels moros i cristians ni de la simpatia de Lina Insa, mentre l'aeroport de Castelló resulta ser un dels atractius (avions encara no en tenen cap, però té moltes possibilitats per al paintball i els convits de bodes).

També sorprén l’impactant dansa de Montaverner que representa la comarca al freakshow tradicionalista...
 “Tuvieron lugar espectáculos y actuaciones como el “Ball de la bandera” de Montaverner donde los festeros de la localidad bailaron la bandera a ritmo del Himno Nacional. Este espectáculo se hizo notar en toda la feria, y se hizo evidente cuando todo el público que estaba en el pabellón se mostró sorprendido por el esplendor del baile de San Blas.”
Aquest pintoresc fragment és el que ha delatat el plagi comés per Lo Clar, excepte dos paràgrafs on es dediquen a remarcar la presència d’il·lustres peperos i presidents del futbol , la resta l’han copiat d’aquest altre article (inclús la foto).

Cada cop que posen “redacció” es refereixen a això? A traduir textos i afegir propaganda política?...
serà cert lo dels turoperadors russos? Sera casualitat que el trage que duia Lina era d'un roig soviètic?
Lina saluda als turoperadors russos.

És un insondable misteri, de totes formes, a la nostra redacció preferim l'estil directe de Vicente Pla, que titula el seu article d'aquesta manera; “España necesita al PP”, més explícit no pot ser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada