dimecres, 9 de febrer del 2011

Cotino, l'ecologista manasses!

Juan Nicotino, el conseller de Medi Ambient (i Urbanisme, entre altres), va vindre a Agullent  per a celebrar el dia de l'Arbre i "incentivar la recuperación de los bosques de la Comunidad".

Mireu quina traça que té el conseller! 

Com era d'esperar LoClar fa una hagiografia de l'esdeveniment, el conseller afirma que "es evidente la importancia de una buena masa forestal para contribuir el cambio climático"... però si ja pareix un perroflauta!
Com sabeu, si alguna cosa ens provoca repulsió a aquesta redacció, són els polítics que van a fer-se la foto i apuntar-se el tanto... però aquesta vegada Nicotino ha anat més lluny del ridícul.

Pareix ser que el senyor conseller es va clavar amb 400 xiquets, cuidadors, el sèquit institucional i l'habitual ramat de propagandistes (una autèntica marabunta) enmig de la zona cremada. Una barbaritat segons els experts, que ha provocat les queixes de col.lectius ecologistes
Diu que van plantar 5.000 arbrets (que viciats al viver i plantats "d'aquella manera" ja vorem que duren). Per poder realitzar aquesta proesa, van haver de xafar tot el que estava brotant (arbres i arbustos)... la qüestió és que s'han lluït!
Això sí, la foto ha quedat ben bonica (és una d'eixes per posar-la a la taula del despatx) i segur que els xiquets han al·lucinat de conèixer a un tio tan enrollat com Cotino, mireu-la:

Cotino celebra el dia de l'Arbre xafant pinets a Agullent.

A Cotino encara li queda vergonya per dir que la seua conselleria ha plantat 12 milions d'arbres (amb una inversió de 50 milions d'euros)... Sí, resulta que s'han gastat 50 milions d'euros en replantacions i no té ni puta idea de com s'ha de fer en una zona cremada. Esperem que aquestos 12 milions d'arbres no els planten Cotino i companyia, perquè amb la marxa que porten (en xafarien 120 milions) pareixeria açò "los Monegros".

I ara, deixem un espai per a les reflexions del Germà Rateret:

Aiiiii!! Què fa el conseller de Medi Ambient replantant les serres que d'ací poc començaran a rebentar les màquines d'Iberdrola per construir una línia d'alta tensió?

Aiiiii! Que ja no recorda que la seua conselleria ha donat el vistiplau a la malifeta, tot i que passava per paratges protegits i d'interés paisatgístic i forestal?? La conselleria de Medi Ambient requalificarà  més paratges protegits i parcs naturals per fer empastrades similars, passant-se pel forro les seues pròpies lleis?

Aiiiii! Serà precís que tinguen que destrossar-nos la serra per dur llum al xiringuito turístic en el que s'han convertit les nostres costes? Serà la nova línia una estratègia per fomentar el turísme d'interior? Vindràn autobusos de japonesos a admirar les torres metàliques? aquestos Moais moderns que saluden l'era del "progrés"desenfrenat.
Aiiiiii!

Acudirà Cotino a fer-se la foto amb els escolars replantant torres d'alta tensió?? Sabrà manejar la retro igual de bé que l'aixaeta?
I altra qüestió que ens intriga... què fa el conseller de Medi Ambient replantant les mateixes serres per on ha de passar la línia d'alta tensió que ha aprovat la seua conselleria?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada