dimarts, 17 d’abril del 2012

Maleïts argentins!


Sabíem que jugaven bé al futbol, que tenien fama de psicòlegs, d’egòlatres, que ballaven bé el tango, i que prenien mate. Ara resulta que són uns espoliadors, hostils i desafiants que fan la guerra sucia a Aspaña. Ríete tú de la Guerra de les Malvines. Ningú s’atreveix a assegurar les conseqüències de la decisió, ni com ni quant afectarà a la totalitat d’Aspaña el negoci (cal recordar que Repsol i la seua filial YPF són empreses privades?). La veritat és que els que sí han fet negoci hui són els cavernaris mesetaris, amb portades plenes d’indignació kirchneriana, que hauran satisfet les expectatives més patriòtiquees imaginables… amb l’afició que tenen alguns al Photoxop, m’estranya que no li hagen posat barret, granera i nas de bruixa a la Cristina Fernández. Ara la premsa argentina alerta de les represàlies del ministre Sòria (germà secret d’Aznar) un joc mediàtic de bons i dolents on, com sempre, ambdues parts actuen opacament.
Però tot va començar el passat dia 13 quan gràcies a l’ABC els aspañols ja podien conèixer de les males arts de la Kirchner (que per cert, no és una santa i ha estat implicada en algun que altre escàndol) que avisava de les intencions del seu govern amb YPF. I de sobte la premsa de tot color va identificar l’expropiació amb una atac al conjunt d’Aspaña. Nacionalitzar mitjans de producció, en aquest cas les extraccions de petroli en mans d’una empresa estrangera es veu que no cau bé en el si conservador, més aficionat a privatitzar. Caldria veure les reaccions d’uns i altres si el cas es donara a la inversa, com canviava el parer d’uns i altres. Què faria Rajoy? Expropiar a Messi i obligar-lo a jugar amb la selecció aspañola de cara a la Eurocopa? Un fitxatge de luxe, sí senyor.
Gentilesa de El Jueves que ens va furtar la idea obrint el Photoshop
I realment és un atac a Aspaña? Resulta que solament el 49% de l’accionarat de Repsol és espanyol (principalment La Caixa i BBVA), el 50,7% està en mans estrangeres, i el 0,3 restant pertany als treballadors, que a saber on paga els impostos cada un. I segurament desconeixeu com Repsol va privatitzar YPF amb un plec d’irregularitats durant el govern Menem (un altre santet).
Tant mitjans conservadors i progressistes, parlen de populisme argentí, de discurs demagògic, de patriotisme, de nacionalisme platense… maleïts argentins desagraïts i això que van ser dotats d’una llengua i una religió! Anirien corrent amb taparrabos enviscats en petroli que no sabrien traure. Mira que no permetre Repsol seguir forrant-se mitjançant nombroses societats a països tan dispars com les Antilles Neerlandeses, Andorra, Bermudas, les illes Caiman, Suïssa i Luxemburg. Territoris tots amb una transparència fiscal digna d’admirar (amos, no me jodas!)
Een fi, no cal ser molt malpensat per a veure interessos comuns liberalistes entre els grans grups comunicadors i les multinacionals de l'estil Repsol... sempre ens quedaran les xarxes socials que ens obren els ulls davant el formalisme dels mitjans de comunicació que mengen de la mà dels partits polítics:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada