dimarts, 13 de desembre del 2011

Lo BOO: Patinades artístiques

Aquesta setmana lo BOO ha anunciat la instal·lació d'una pista de patinatge sobre gel a la plaça de Sant Domingo. El que ve a dir el bando és que enguany s'estalviarà en el betlem, cavallers, estem en crisi, enguany la Concepció no pareixerà l'arca de Noé valorada en 30.000 euros d'altres anys (valorat perquè el muntatge entrava en el paquet de serveis de la Baronia, per això deien altres anys que havia eixit gratis).
Un gran gest d'estalvi el que han fet posant figuretes que acumulaven pols al magatzem de l'ajuntament per a que "els ontinyentins no es queden sense betlem", si no remataren la nota de premsa de la següent manera (i que han colat punt per coma a la web del periòdic d'Ontinyent):
"Per altra banda, el regidor de Serveis Municipals explicava que també des de hui dilluns està procedint-se a la instal·lació d’una pista de patinatge a la Plaça de Sant Domingo, una iniciativa que va a dur-se a terme estos nadals per primera vegada a la ciutat. Aquest matí s’ha procedit a la descàrrega de diversos materials i maquinària i a l’inici de la posada a punt de l’espai on a finals d’esta setmana es presentarà públicament la pista, en un acte que comptarà amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez."
Jorge i Rebeca no saben que un proveïdor de l'ajuntament  està a punt de cobrar un pagaré endarrerit.
Sí, estem en crisi, però enguany tindrem una pista de gel, amb un deute de 20 milions d'euros, que més dona si amb un poquet més d'estirar el braç podem tindre un bloc de gel enmig de Sant Domingo... perquè diuen el que costava el betlem però no la pista de patinatge artístic.

Les reaccions no s'han fet esperar, entre els cercles pro-botellón de la comarca han rebut la notícia amb gran alegria, han dit que posaran una vela a Sant Sonet en agraïment al miracle del gel i han convocat una trobada a les xarxes socials per a fer un macrobotellón amb el reclam de gel gratuit i emocions fortes.

De fet a totes les persones que els hem preguntat els ha paregut fantàstica la iniciativa, destacant la consecució d'una reivindicació històrica. Alguns ontinyentins han lloat també els esforços que s'estan fent per contribuïr a la lluita contra el canvi climàtic mitjançant la instal·lació de pistes de gel que baixen la temperatura ambient del planeta. Això és diu fer un ús racional de l'energia elèctrica.
Esquema explicatiu aparegut en la revista Science el mes passat.

 El testimoni que més ens ha impactat ha estat el de Maruja, de 72 anys ha dit que sempre havia volgut  fer el Valisnikov (mentre feia una espècie de giro Bisbal que ha acabat en fractura). Mentre l'atenien a Urgències Maruja ens ha comentat que no sap com havia pogut viure sense una pista de gel i que espera que la lesió no la prive de complir els seus somnis. Des d'ací una llarga recuperació que previnga futurs intents acrobàtics de la senyora Maruja.

Última hora! Fonts de l'ajuntament han deixat caure que si la iniciativa funciona és possible que es plantegen revitalitzar la piscina coberta reconvertint-la en una pista de patinatge sobre gel els caps de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada