dijous, 19 d’abril del 2012

Filiberto, Terra Natura i la trama Gürtel.

Un pardalet ens va piular l'altre dia aquesta notícia;
"La documentación intervenida a la trama indica que Costa era la persona de referencia para la trama. En un archivo sobre actos con alcaldes apuntan lo siguiente. “Filiberto dice que Ricardo se hace cargo”. Por el municipio al que está asociado, señala el informe de la UDEF, “se infiere que se trata de Filiberto Tortosa”, teniente de alcalde de Ontinyent. El archivo incluye numerosos casos similares: “Alfredo Castelló dice que paga Ricardo”, en referencia, según la policía, al alcalde de Sagunto."
Filiberto es disculpa com un rei.

Ja sabíem que la trama havia realitzat els actes electorals que li donaren la majoria absoluta a Lina Insa (la financiació irregular de campanya és més greu que penjar una banderola eh popis!). Gràcies a les notes de Crespo, podem vore que Filiberto va tindre el privilegi de tractar amb ell i que sabia que el de les castanyes era Ricardito, el del Casio amb calculadora. Segur que varen aprofitar la visita per passar per la quadra de Ramón i agafar un parell de bellas durmientes.
Sal Costa :tu salud diaria, productos, recetas, trucos...Sal costa, la sal dels peperos.

Una altra connexió Ontinyentina de la Gürtel la trobem en l'apartat "abriendo el negocio", on podem vore les dots d'alcahueta de Pedro García (director a dit de Canal nou) organitzant reunions amb Terra Natura i el president del València.
Abriendo el negocio. “Pedro [García] ha organizado una cena con Terra Natura. Van a cenar con el presidente del Valencia”. Notes de la llibreta de Crespo.
Pel que sabem d'aquesta trama, es dedicaven a posar en contacte empresaris i polítics per "facilitar" l'adjudicació de contractes i els tràmits administratius. Com una gestoria, però "a lo grande".
El contingut de la reunió és un misteri, obert a les més absurdes especulacions; el València volia fer la pretemporada a Terra Natura? Estaven buscant una nova "mascota"? Bé, suposem que seria una cosa molt més lucrativa que no organitzar campaments d'estiu o posar-li les piles a la indústria que t'ha donat els diners que tens.
A part de Terra Natura, són propietaris del 5% de Terra Mítica (els jocs rusos solen ser prou perillosos).

Perquè en comptes d'això s'han endut els diners fora per invertir en el ruïnós negoci dels parcs temàtics, des de finals del 2008 són sòcis minoritaris (ara tenen poc més del 26%). Al any 2009, les bones relacions aconseguides per Terra Natura varen fer que el consell condonara el deute d'1,2 milions d'euros pel canon del sol a canvi de 90.000 entrades a Terra Natura. "sin que se sepa quién ni cómo ni porqué se ha beneficiado de ellas".

Les escoles no tindran per a les estufes, però gràcies als pagaments en espècie de Terra Natura els xiquets podran vore animals africans i sentir-se Juan Carlos per un dia.
 Alguns empresaris estan ansiosos per aplicar aquesta fòrmula a la seua fiscalitat (més després de l'amnistia fiscal); Juan Roig vol pagar la seguretat social amb productes de neteja deliplús i el president del València ho vol fer amb entrades i bons de temporada. Seran estes les facilitats de les que parlava Camps als empresaris valencians?

Aiiiiiii!!!! Ara que Juanca ha promés que no anirà a Botwana a caçar elefants... el podrem vore de safari per Terra Natura?


Aiiiiiii!!!! Que hauría passat si hagueren dedicat els diners que varen invertir en terra Mítica (el 5% del parc era de Colortex) hagueren invertit en una autèntica reconversió de la industria tèxtil??


Aiiiiii!!!! Si les coses de campanya les pagava Ricardo Costa (empastrat fins a les celles en el tema del finançament irregular de campanya), van tindre els "popis" Ontinyentins un finançament irregular de campanya?? 



1 comentari: