divendres, 11 de març del 2011

La vasenilla parabòlica

La setmana passada Linia i Fidiberto varen pujar a la serra a retratar-se en unes replantacions... si en el seu moment Cotino va fer el ridícul, prepareu-vos per a vore l'anunci de Teletienda que va protagonitzar la nostra alcaldessa...


Però entrem en detalls, el sainet (com tant els agrada anomenar a aquestes coses als de Loclan) pretenia publicitar un acord entre la Generalitat, l'Ajuntament, la Universitat Politècnica i l'empresa Aquapro (els artífexs de la vasenilla), que permetrà plantar ni més ni menys que 280 plantons que l'empresa ha oferit "gratuïtament".

La universitat s'encarregarà de controlar l'eficàcia de l'invent (que té un cost d'entre 10 i 20 euros) i que segons l'empresa dona uns resultats de supervivència del 90%. La conselleria diu que farà un seguiment dels resultats de l'artilugi amb el qual "se esperan alcanzar altas tasas de supervivencia y ahorrar costes aumentando la eficiencia de la reforestación". 
Els holandesos s'estan fregant les mans i preparant palets de waterboxx veient els plans de plantar milions i milions d'arbres que té la Generalitat (això sí, si els planta Cotino no agarren ni amb la vasenilla eixa). 


Aquest plantó tindrà hidratació i nutrients suficients per sobreviure un any amb la bava que els està caient a estos quatre.

En Loclar van per feina; "Lina Insa, recordó que el espacio natural de Ontinyent ha sido seriamente dañado por los incendios del pasado año y espera que la prueba tenga resultados positivos para que se pueda conseguir una correcta repoblación de las zonas quemadas de la forma más eficaz y rápida posible".

Serà casualitat (una més) que la mateixa setmana que s'expropiaven els terrenys per a l'alta tensió s'anunciaven a bombo i platillo futuristes plans de reforestació i treballs de neteja?? (o la brillant intervenció de Cotino la setmana que va saltar la llebre).
Sven Kallen, l'holandés errant, diu que "les plantes sobreviuen encara que siguen zones erosionades, desèrtiques o que han patit incendis forestals". Està tot solucionat! gràcies a les Vasenilles Parabòliques els plantons, a més de sintonitzar TV3, seran capaços de sobreviure damunt la cendra compactada per les màquines d'Iberdrola.

A Lina li ha agradat tant el Waterboxx, que ha decidit posar-se'n un com a complement, alguns dissenyadors ja s'han interessat per l'estil de l'alcaldessa.

I és que ja ho diu Vicente Pla "solo el PP de Lina Insa ha sido capaz de proyectar esta ciudad hacia el futuro y progreso que siempre ha merecido"... el que no sabem és si serem capaços de suportar tal dosi de progrés i futurisme, buscant pebrassos per baix les safes entre les torres d'alta tensió... bucòlica postal.

2 comentaris:

  1. pero estos sabran del que parlen o sera com el de madrid q no sap ni el que es suposa que te que gestionar...

    ResponElimina
  2. Mireu mireu, Fidiberto a "El País", curiós el que diu l'informe policial aquest no?

    http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/04/11/valencia/1334174203_929156.html

    ResponElimina